Благодаря много за отговора!
Здравейте,искам да попитам,ако имам смяна при СИРВ от 15 до 24 часа с 1 час почивка от 20 до 21ч.,времето от 22 до 24ч. смята ли се за нощен труд и редно ли е да се преизчислява с коефициент и съответно да се заплаща с увеличение за нощен труд.
Благодаря Ви предварително.
Здравейте!
Искам да попитам задължен ли е "Личен състав"да издава   на служител който е в болнични,"служебна бележка" колко дни е ползвал болнични в последните 3 години,за да му бъде издаден болничен лист.Защото от болницата му отказват да издаде болничния в противен случай.А това изискване е само от Бургаските болници,не желая да отказвам на болните,но мисля ,че това е излишно.
Благодаря.
Здравейте!
И аз имам въпрос във връзка с пенсионирането.Или по точно кога имам право да получа наследствена пенсия като вдовица.Родена съм на 07.10.1958г.Доколкото зная имам право да се пенсионирам 5 години по рано,но при тези промени на закона ,трудно ми е да сметна точната дата.Ще бъда благодарна ,ако някой може да ми каже.
Здравейте!
И аз имам въпрос във връзка с пенсионирането.Или по то
Благодаря Ви много,това със сигурност ще ми е от полза.
Благодаря!
Благодаря,но не съм на ясно как да формулирам текста.Мисля,че не е достатъчно да цитирам само чл.326 ал.1,това според мен означава,че е подал предизвестие,а това че не го е спазил не трябва ли да го обвържа с друг член от кодекса.
Здравейте!
Моля ако някой може да ми помогне в следния казус.
Въпросът ми е по кой член от кодекса по труда трябва да освободя служител,който е на срочен  трудов договор,подал е молба за освобождаване,преди да е истекъл срока  на договора.Работодателя държи да спази срока на предизвестие,но служителя не желае да остане повече на работа.В кодекса има член когато работодателя не спази предизвестието,но не видях такъв в обратния случай.
Благодаря.
Здравейте,искам да попитам как се изчислява стажа и попълва УП-3,когато непълнолетно лице работи на 7,часа при 8 часов работен ден.Примерно от 26.06.2014 до 31.07.2014 г.Благодаря Ви презварително.